Retki Karoliinan Portaille

Nyt on hieman aikaa kirjoitella meidän maanantaisesta reissusta. Maanantain vapaapäivänä käytiin katsomassa Kymönkoskella Karoliinan Portaita. Myllytuvalta matkaa nähtävyydelle tulee n. 11 km. Luontoon.fi sivuilta kuvausta: ”Karoliinanportaat on pieni, mutta jylhä nähtävyyskohde. Jyrkkä, porrasmainen kallioseinämä on vaikuttavan komea. Aikoinaan kansanparantaja Karoliina Raatikainen joutui ylittämään jyrkänteen kulkiessaan kesät talvet kotimökilleen. ”

Auto jätettiin pysähdyspaikalle ja lähettiin luontopolulle kohti kallioseinämää. Matka taittui rivakkaan. Päästiin perille ja ihmeteltiin portaikkoa, että on siinä ollut kapuamista. Hetki siinä ihmeteltiin, että miten tuosta edes on päässyt ylös. Pakkohan se oli kokeilla sitten kiivetä. Ylös päästiin, vaikka välissä meinaskin hirvittää. Näkymät oli komeat. Hikihän siinä pääs tulemaan. Oli oma seikkailunsa kavuta vielä alas samaa reittiä mitä pitkin oltiin tultu.

Nyt kun tätä kirjoittelen, katselin netistä vielä tietoa Karoliinan Portaista. Luontoon.fi sivuilta tuli vasta näin jälkikäteen luettua seuraavaa: ”Kalliolle ei tule nousta, sillä jyrkänne on vaarallisen jyrkkä ja sieltä voi irrota kiviä.” 😀 Hyvä tietää näin jälkikäteen!


Yksi kommentti artikkeliin ”Retki Karoliinan Portaille

  1. Siistit sivut ja hyviä kuvia! Elkää itteenne kuiteskaa teloko 🙂 Pakko tulla kyllä piakkoin käymään siellä!

Kommentointi on suljettu.