Heinäkuun helteet ja Traktorijatzit

Niin se aika vaan kuluu, ensi viikolla on jo elokuu. Melkein kuukausi vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Tahtoo kertoa siitä, että heinäkuussa on ollut jo vähän vilkkaampaa ja kaikenlaista tapahtumaa.

Jokaisena kolmena edellisenä viikonloppuna meillä onkin ollut jotain. Karaokea on ollut nyt kahtena viikonloppuna, 8. ja 23. päivä. Karaokessa on ollut väkeä jonkin verran, mutta ei ihan toivomuksien ja odotuksien mukaan. Mukavaa, että laulajia on silti riittänyt iltamyöhälle asti. Karaokea oli tarkoitus järjestää vielä reilun viikon päästä 6.8., mutta koska väkeä ei ole ollut tarpeeksi laulelemassa, jouduttiin viimeinen karaoke perumaan.

Traktorijatzit pamahti käyntiin perjantaina 15. päivä. Jatzit oli ollut ihmisten huulilla koko alkukesän ja aina puheltiin, että sieltä ne jatzit kohta tulee. Ja nyt ne tuli. Tällä kertaa ei sentään oltu juhannuksen tapaan ihan kahdestaan, vaan työvoimaa tuli lisää Lapualta ja Haukiputaalta asti. Kylläpä sitä väkeä oli kahteen iltaan niin paljon, että lisäapu olikin tarpeen! Kaksi päivää oli melkoista vilinää. Oltiin kyllä osattu varautuakin, kun etukäteen oltiin paljon jatzeista puhuttu ja kuultu. Perjantaina kelit suosi, aurinko paisteli ja oli lämmintä. Lauantaina vettä sateli pitkin iltapäivää, mikä vähän lisäsi jännitystä siitä, tulisiko illalla väkeä. Kyllähän sitä väkeä lauantaillekin riitti, illaksi sää vain parani. Bänditkin veti ilmeisesti hyvin. Ilmeisesti, koska itse tuli oltua tiukasti sisällä tiskin takana tarjoilemassa sen minkä kerkesi, ei paljon ehtinyt kuuntelemaan ja katselemaan esiintyjiä. Ainakin ihmiset viihtyi. Kuviakaan ei itse ehtinyt ottaa, onneksi oli muita ihmisiä kameroiden kanssa, joilta toivottavasti kuvia saa myöhemmin.

Jatzit oli kyllä tiukka rypistys ja siitä toipuessa meni useampi päivä. Nukkumaan kun ei pariin yöhön juurikaan ehtinyt. Jatzeista kuitenkin selvittiin. Suuri kiitos kaikille apuna olleille ja tietysti koko jatz-yleisölle!

Nyt eletään heinäkuun viimeistä viikkoa ja ensi viikolla alkaakin jo elokuu. Vielä on vajaa kolmisen viikkoa Myllytuvan aukioloa jäljellä, ovet suljetaan lauantain 13.8. jälkeen. Vähän on jo havaittavissa hiljentymisen merkkejä, toivottavasti asiakkaita kuitenkin riittää elokuun puoliväliin asti. Vielä on sitä kesää jäljellä.

 

Kuvat: © Taru Koljonen

Kommentointi on suljettu.